Nov 15, 2013

FREDAG EFTERMIDDAG & VIN I SIGTE

Pæren i lampen over stuebordet er sprunget (og jeg glemte at købe en ny da jeg var ude at handle i dag) så jeg har tændt lidt lys ved siden af computeren. Det giver både lys og 'mys'effekt! Jeg sidder pt og arbejder med et speciale som jeg skal opponere på. De fleste eksamener, såsom jeg har forstået det, her i Sverige, foregår ved, at man opponerer på en medstuderendes eksamensopgave. Hvilket helt praktisk i relation til specialet betyder, at jeg har 45 min. til at præsentere et speciale som en anden studerende har skrevet. Det er min opgave, i dialog med forfatteren, at præsentere arbejdet og at løfte styrker og svagheder frem i min præsentation. Jeg bliver bedømt på, hvordan jeg opponerer (godkendt/ikke godkendt). Dette er en del af min endelige eksamen. Hmm var det til at forstå, eller blev det indviklet? Spørg endelig ind. Jeg synes det er ret interessant måde at gå til eksamen på. Jeg har det både godt og ondt med det. Jeg synes at det ligger et enormt ansvar på mig, at få præsenteret en anden studerendes arbejde, et arbejdet som der er langt en del arbejde i. Ydermere synes jeg, at det er lidt ærgeligt at man ikke får lov til at præsentere sit eget arbejde/speciale. Men det er enormt interessant at skulle sætte sig ind i et andet speciale og jeg har så mange spørgsmål og refleksioner som jeg glæder mig til at få diskuteret og indfriet i min dialog med forfatteren. Ikke mindst er jeg spændt på når mit eget speciale skal eksamineres. Det skal lige siges, at eksaminator også er til stede og efter at jeg som opponent er klar er det eksaminator som tager over og diskutere/drøfter det der måtte være behov for med forfatteren/den studerende. 
Anyhow. En lang forklaring det blev. Men ikke mindst skiller denne form sig fra de eksamensformer jeg har været vandt (nu er det jeg aldrig kan huske om der er d eller ikke i vant/vandt. Hjælp mig her!) til i Danmark. Er der nogle af jer der har erfaring af denne type eksamen? Eller anden form for den sags skyld? Kunne være interessant at høre fra jer. 

& så til det med vinen. Det er jo fredag og jeg har en aftale med en veninde om at mødes til et glas vin eller to (måske en fin drink) senere i aften. Det glæder jeg mig til. Både til vin og venindehygge. God måde at starte weekenden på. I den anledning har jeg lige lakeret neglene med lidt 'Rouge Noir', følte ikke at mindre kunne gøre det. Hvis.I.forstår.

Kan I have en fantastisk dejlig weekend. Det har været helt vildt dejligt at se, at så mange af jer har haft klikket jer forbi bloggen. Jeg håber at I har lyst til at klikke jeg forbi igen og følge med her på mit nye lille univers. Det er så hyggeligt. 

/Jo - tænker at det bliver en god weekend!

2 comments:

  1. Vant uden d, søde :) Dejligt med vin-aften og at du blev lidt småfuld :) Vi må snart drikke en drink! KRAM fra Söder

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak søde du, for at komme mig til undsætning :-) Selvfølgelig er det uden d! Ja, vi må snart drikke en drink - helst flere! Kram

      Delete