Apr 10, 2015

TANKER OM TRÆNING & KOST (POST GRAVIDITET)


Inden jeg blev gravid med Zoe, der var jeg i god form. Nok den bedste jeg nogensinde har været i, i mit voksne liv. Jeg havde det bedre med min krop end jeg nogensinde har haft det tidligere. Jeg trænede ca. 2-3 gange i ugen. Nok oftere 2 end 3 og jeg følte mig stærk og sund. Det var SÅ fantastisk en følelse. DEN følelse vil jeg have igen. 

Da jeg blev gravid sluttede jeg dog med at træne. Jeg trænede ikke en eneste gang under min graviditet. Tror jeg var nervøs for om der kunne ske noget. Det ved jeg selvfølgelig godt, at der ikke kan, men alligevel blev den følelse kombineret med meget lange arbejdsdage og mindre overskud, årsag til, at jeg ikke holdte træningen ved lige. Det kan jeg måske godt fortryde en smule her bagefter, men der er ingen grund til at bruge energi på at fortryde det nu, det løb er ligesom kørt ;) Det må jeg i stedet prøve at gøre anderledes næste gang, hvis og om forudsætningerne for det findes. Det håber jeg :) 

Status er, at jeg langt fra føler mig fysisk stærk som inden graviditeten. Der er snart gået 6 måneder siden jeg fødte og jeg har hele tiden lovet mig selv, at komme i form og smide graviditetskiloene aldrig, ALDRIG skulle være et pres. Men jeg har samtidigt glædet mig til at skulle i gang igen. At jeg skulle smide alle de ekstra kilo så hurtigt som jeg gjorde havde jeg aldrig troet og at jeg i den seneste tid har kæmpet for at holde vægten oppe, havde jeg aldrig kunne forudse!

Jeg har døjet rigtig rigtig meget med svimmelhed og følt mig alt for svag. Jeg kan ikke nå at spise al den energi min krop har brug for åbenbart. At amme et stort barn tager hårdt på kroppen og jeg kæmper så godt jeg kan. 
Jeg var hos en dietist tidligere i denne uge og han anbefalede ligefrem cafe latte og kage HVER dag, mens jeg stadig ammer. Det er ingen hemmelighed at jeg elsker den del af kuren. Ydermere står min kur på ekstra smør, fløde og sødmælk etc. så godt som det nu går. Selvfølgelig kombineret med den kost jeg ellers spiser. Jeg har selv praktiseret alt dette uden dietistens rådgivning, men jeg fik nogle få andre ekstra tips til hurtig energi. Det hele skal jo ikke være kage og chokolade. Eller?
Men tænk at det skulle være så hårdt arbejde at holde vægten oppe. Nu er det dog ikke tallene på vægten som skal afgøre noget, det er mit velbefindende. Og jeg håber, at jeg snart kan få bugt med svimmelhed og utilpasheden som jeg har døjet med.

Det bliver spændende at se, hvordan kroppen reagerer når jeg slutter med at amme igen. Jeg tror det vil lette og give min krop lidt mere energi. Hvordan har I og jeres kroppe reageret på amningen? Har I også oplevet, at det virkelig tager hårdt på kroppen? Jeg har slet ikke været forberedt på dette. Jeg skulle dog aldrig ville bytte amningen ud. ALDRIG.  

Grundet ovenstående har jeg ikke haft fysisk overskud til at begynde at træne igen. Men jeg har nu psykisk fået en stor lyst til at træne igen, så jeg skal derfor det næste stykke tid have fundet en balance, hvor min krop kan følge med. Jeg har nu i hvert fald taget et lille skridt nærmere en stærk krop. Jeg har nemlig meldt mig ind i træningscentret igen. Jeg var derovre for første gang i starten af denne uge. Det blev ikke til så meget egentlig træning men jeg fik taget hul på det og det er jo en god start. At det så egentligt også handler om at træne, at være væk fra Zoe en lille stund. Det er en HELT anden sag. For det er da ikke noget jeg har den store lyst til. Det er dog en lidt anden snak, så måske det skal have sit eget indlæg?! 

Det jeg gerne ville nå frem til, er, at jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang med træningen igen og til at føle et større fysisk overskud. Eller er jeg alt for naiv? Det burde da kunne lade sig gøre at kombinere med rollen som mor, ikke? Handler det ikke bare om, ikke at stille kravene højere end hvad jeg kan formå? 

Jeg glæder mig i hvert fald over, at jeg har været afsted én gang i denne uge. 

/Jo - Vil gøre mig klar til at gå i seng. Håber lidt på at min krop orker lidt træning imorgen. En god nattesøvn er vel et godt skridt på vejen! 

No comments:

Post a Comment